Neko tik gardu jūs vēl nebūsiet baudījuši: atvaļinājumā, Grieķijā, iemācījos 2 receptes kā pildīt kabaču ziedus

Kabači ir ļoti vērtīgs dārzenis. Tas ir garšīgs, veselīgs un neizraisa alerģiskas reakcijas. Tieši ar kabaču biezeni sākas mazuļa pirmā iepazīšanās ar dažādiem ēdieniem.

Jūs varat sākt baudīt šos dārzeņus, tiklīdz dārzā redzat pirmos kabaču ziedus. Kabaču un ķirbju ziedi ir ēdami!

Šodien es jums pastāstīšu, kā pagatavot oriģinālus ēdienus no kabaču ziediem.

KABAČU ZIEDS

Kabačus var sākt sēt jau maijā, un apmēram pēc mēneša uz tiem būs redzami pirmie pumpuri. Bet nesteidzieties tos izvēlēties.

Vispirms jums ir nepieciešams tuvāk apskatīt un noteikt neauglīgos ziedus – jūs neiebilstu tos ēst.

Ja zem zieda ir redzams niecīgs kabacis, tas nozīmē, ka tas izaugs par pilnvērtīgu dārzeni. Tādus ziedus labāk neaiztikt.

Neauglīgajam ziedam pat nav ne miņas no auglenīcas, kāts ir plānāks, un tādi ziedi nenesīs augļus. Tāpēc mēs tos noplēšam (tikai ne visus). Neļaujiet tādam skaistumam iet bojā!

Kabaču ziedi jāsavāc no rīta. Lai to izdarītu, mums jāiet uz dārzu.

Un dažās Vidusjūras valstīs, lai iegūtu kādu dārzeņu delikatesi, jums vienkārši jāiet uz tuvāko lielveikalu vai jāpastaigā pa tirgu: ēdieni no kabaču ziediem ir tik populāri, ka cilvēki no tiem veido biznesu.

Ziedus vēlams lietot tajā pašā dienā, jo tie ilgi neglabājas – ir pārāk smalki.

Kā mīklā pagatavot kabaču ziedus ar biezpiena pildījumu

Kabaču ziedi lieliski noder cepšanai, pildīšanai un cepšanai mīklā. Pirms gatavošanas tie ir jānomazgā, jāizžāvē un jānoņem putekšņlapas un kauslapas.

Lasi vēl: Kabaču pīrāgs, kura pagatavošana aizņems 20 minūtes, bet no galda tas pazudīs sekundes laikā!

Itāļu recepte kabaču ziediem ar biezpiena pildījumu mīklā ir ideāli piemērota, lai iepazītu šo neparasto produktu.

SASTĀVDAĻAS

20 kabaču ziedi

1 glāze auksta minerālūdens

1 ola

5 ēd.k. miltu

0,5 tējk. ķiploku pulveris

0,5 tējk. kurkuma

200 g trekna biezpiena

1 sīpols

0,5 tējk. sāls

1 ēd.k. pesto mērces

augu eļļa cepšanai

Pagatavošanas procesu un otru recepti lasiet nākošajā lapā…

Leave a Comment